Лукашенко: Беларус ще се откаже от ДВГ преди Европа

NetNews

Беларус ще се откаже от автомобилите с двигатели с вътрешно горене преди Европа, обяви президентът на бившата съветска република Александър Лукашенко по време на посещение в завода за електроника и битова техника "Горизонт" в столицата Минск.

"Господ сигурно ни наказва с коронавируса, защото издевателстваме над природата. Ако не живеем в хармония с нея, няма да бъде здрави, а децата ни ще бъдат бедни", цитира думите на президента Беларуската телеграфна агенция.

Лукашенко отбелязва, че редица европейски страни вече са определили крайни срокове за забрана на автомобилите с ДВГ. "Ние имаме шанс да го сторим по-рано от тях и ще го направим", убеден е беларуският лидер.

Увереността на Лукашенко е свързана със завършването на атомната електроцентрала, изграждана от руската държавна корпорация "Росатом" през последните 9 години. Беларус планираше да изнася електроенергията, произвеждана от нея, за страните от Европейския съюз, но се сблъска с категоричен отказ от изкупуване заради опасения за екологията.

Сега страната разполага с огромен излишък, който трябва да бъде оползотворяван някак, и властите решиха да насърчават вътрешното потребление. Самият Александър Лукашенко е заклет фен на Tesla.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Глоба след мъжкото хоро в Калофер

Ще бъде наложена глоба за неспазване на противоепидемичните мерки в Калофер по време мъжкото хоро във водите на Тунджа за Богоявление. Това заявиха за бТВ от Областния оперативен щаб. Санкцията ще бъде наложена от РЗИ-Пловдив. Предстои проверка кой е организаторът на празненствата. От това зависи размерът на глобата, ако е […]