Проучване: 20% от собствениците на електромобили биха се върнали към двигатели с вътрешно горене

NetNews

Учени от института по транспортни изследвания в Калифорнийския университет са направили проучване за това колко голяма част от хората, които са закупили електрифициран автомобил биха се върнали към такъв с двигател с вътрешно горене.

Според данните, един на всеки пет човека, който е закупил plug-in хибрид, би се замислил за евентуална обратна покупка на автомобил с вътрешно горене. При изцяло електрическите автомобили изчисленията са почти същите, като тук хората, които са склонни към това да заменят тока с бензин са равни на 18%.

И в двата случая причината, която е изтъквана от повечето хора е една и това е инфраструктурата за зареждане. Според по-голямата част от анкетираните, тя не е достатъчно развита и на високо ниво.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Виктор Николаев не издържа: До гуша ни дойде от приказки за магистрали

Карайте внимателно, опитайте се да изберете по-добро време за път. Знаете ада, който мнозина преживяха в събота – 7 часа пътуване до морето, това каза водещият на сутрешния блок по Нова телевизия Виктор Николаев. При положение, че от приказки за магистрали дотук ни беше дошло, накрая 7 часа на магистрала, […]