Шампионски болид на Люис Хамилтън се продаде за 6.6 милиона долара

NetNews

Болид шофиран от Люис Хамилтън през 2010 година и завоювал титлата на Гран При Турция през 2010 година се продаде за 6.6 милиона долара на състезанието във Великобритания през изминалата седмица.

Освен победата в Турция през 2010 година, Хамилтън може да се похвали още с второ място в Китай през същата година, а Дженсън Бътан с бронзов медал в последното състезание за сезона в Абу Даби през същата година.

Това е и вторият най-скъпо продаден болид от Formula 1 към момента, като цената от 5.6 милиона долара се нарежда на второ място след продадената през 2017 състезателна кола на Михаел Шумахер от 2001 година, която донесе приходи от 7.5 милиона долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ива Митева: Президентският вот между 22.10 и 22.11

Президентските избори могат да бъдат насрочени в периода от 22 октомври до 22 ноември. Това информира председателят на НС Ива Митева, след свикания председателски съвет. Тя очаква, че парламентът ще вземе своето решение, уточнява news.bg. Митева е помолила всички парламентарни групи да дадат своите становища около датата за президентските избори. […]