Ясни са характеристиките на новия спортен автомобил на Nissan

NetNews

Станаха известни първите характеристики на Nissan 400Z. Разбрахме ги съвсем случайно благодарение на компютърната игра Project CARS 3. Към момента от компанията не са ги потвърдили официално, като е ясно само, че продажбите на купето със задно предаване ще започнат през втората половина на тази година.

Както следва от данните за играта, спортният автомобил на Nissan ще получи турбо двигател с мощност 450 конски сили. Говорим за модифициран трилитров турбо шестак от Infiniti Q50 и Q60. Ще бъде предложен избор от 6-степенна механична и 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Infiniti Q60 с този двигател ускорява от място до 100 км/ч за 5 секунди, но има само 405 к.с. мощност. Освен това новият Nissan 400Z ще бъде с няколко килограма по-лек – 1 475 кг. Така че предположенията са за ускорение в рамките на около 4.5 секунди до 100 kм/ч, са съвсем реални.

Ще припомним, че по-рано стана известно, че новото двуместно купе на Nissan ще е с дължина от 4 382 мм дължина, широчина – 1 850 мм и височина – 1 310 мм. Дизайнът е вдъхновен от емблематичния Nissan Datsun 240Z от 1969 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цената на имотите на най-скъпите острови при съседите

Най-скъпите региони в Гърция остават такива и година след началото на пандемията, предизвикана от коронавируса. Това са Циĸлaдcĸитe ocтpoви, Лeвĸaдa и Keфaлoня в Йoнийcĸo мope, Aтинa и близĸитe дo нeя ocтpoви. Сред основните причини за липсата на корекция в цените е продължаващият висок интерес от страна на чуждестранни инвеститори. Очакванията […]