ADAC: Най-надеждните и най-ненадеждните 12 годишни коли (ЧАСТ III – автомобили от среден клас)

NetNews

Германският автомобилен клуб ADAC публикува нов рейтинг за надеждност на автомобилите. Традиционно той включва автомобили, които са се нуждаели най-малко от техническа помощ на пътя.

Рейтингът ADAC се базира на доклади от "спасителите по пътищата" на Германския автомобилен клуб. След всяка намеса в определен автомобил, служителите на клуба записват подробности за повреди в база данни – общо през 2020 г. са направени 3,4 милиона такива записи. След това анализаторите сравняват броя на проблемите за всеки модел с броя на автомобилите от съответната марка и модел, които са регистрирани в Германия. Така се получава коефициент, чийто основен показател е броят на повредите на 100 000 превозни средства. Колкото по-ниско е съотношението, толкова по-добре.

Струва си да се отбележи, че по-рано имаше подобен рейтинг ADAC, само че той съдържаше автомобили не до 12, а до 10 години. Показваме ви трите най-надеждни и трите най-ненадеждни коли в съответната категория. Завършваме с автомобилите от среден клас.

Най-надеждни и най-ненадеждни автомобили – ADAC 2021 Автомобили от среден клас

BMW X3 – Коефициент 5.3. Най-честата причина за проблеми: стартер, турбокомпресор. Audi A4 – Коефициент 8.4. Audi A5 – Коефициент 9.8. Най-честата причина за проблеми: задвижваща верига, изпускателна система (същите като при A4).

Ford Mondeo – Коефициент 23. Най-честата причина за проблеми: акумулатор, горивна помпа. Opel Insignia – Коефициент 28.1. Най-честата причина за проблеми: акумулатор, климатик. Volkswagen Sharan – Коефициент 32.8. Най-честата причина за проблеми: акумулатор, генерация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пулев: Трифонов не го е страх от "мисирките", а от самия себе си, защото знае, че няма да се справи

Аз отидох в телевизията на Слави Трифонов и го казах и там. Там ме апострофираха, че не ходел по телевизиите, защото там имало мисирки и не знам какво щяло да стане.. Дефакто него го е страх от мисирките. Това заяви пред БНТ Кубрат Пулев, който през последните седмици даде сериозна […]