BMW започва сериозни икономии при производството на автомобили

NetNews

BMW планира да направи производството по-ефективно, като намали производствените разходи с една четвърт. На от какво конкретно ще спестяват баварците не се съобщава. BMW планира също до 2030 г. поне половината от продажбите на марката да са електрически превозни средства.

Баварците остават ангажирани с двигателите с вътрешно горене, но възнамеряват значително да намалят броя на предлаганите силови агрегати през следващите четири години. Освен това BMW възнамерява да намали разходите за единица превозно средство с около 25% до 2025 г.

Информацията идва от Милан Неделкович, член на борда на BMW, отговарящ за производството в групата, пред вестник Handelsblatt. До средата на десетилетието баварският производител на автомобили иска да бъде по-ефективен и да генерира по-високи приходи въз основа на прогнозираното производство и продажби.

Volkswagen, Daimler и Tesla се разглеждат от баварците като примери за значително по-ефективни компании благодарение на рационализирани производствени процеси. Така чрез намаляване на производствените разходи с една четвърт, BMW се готви да се приближи до конкурентната икономика.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вълчо Арабаджиев: Кризата с COVID 19 показа, че аналоговите решения са минало

Както ФАКТИ вече писа, в хотел "Маринела" в София Движение "Заедно за промяна" представи и обсъди своята предизборна програма. Националната среща бе открита от председателя проф. Александър Томов, който заяви, че воденото от него движение е най-новата политическа формация, но се развива с бързи темпове в цялата страна. "И в […]