Bugatti „пенсионира“ Chrion на 90 хиляди километра

NetNews

Пробег от 90 хиляди километра не звучи като нещо страшно при автомобилите и дори има хора, които успяват да ги „навъртят“ за една година. Когато става дума за Bugatti, нещата стоят по малко по-различен начин и това най-вероятно е Chiron-ът с най-голям пробег, като за това си има и причина.

Автомобилът който може да видите на снимките носи кодовото име Chiron 4-005 и въпреки подобната номерация, не е част от филмите за Джеймс Бонд. Това е един от общо 8 прототипа, който е използван за разработване на софтуера на колата през годините.

Под софтуер разбирайте всичко, което командва функциите по автомобила, включвайки двигателя, различните системи, навигацията и музиката. Както може да видите интериорът също е пригоден за това, макар външно Bugatti-то да няма много разлики със серийния модел.

От френската компания съобщават, че след редица тестове и около 90 хиляди километра пробег, Chiron 4-005 ще бъде пенсиониран. Все още не е ясно какво ще стане с автомобила и дали той ще бъде използван отново за нещо, като от Bugatti са лаконични и казват, че той ще се отдаде на добре заслужена почивка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нидал Алгафари попита Рашков защо се гърчи и притеснява от биографията на шефката на кабинета си

Политическият пиар и анализатор Нидал Алгафари смята, че толерансът към служебното правителство е свършил и признава, че в главата му изникват много въпроси относно работата на новите кадри във властта. Той се чуди дали се спомага за нормалното провеждане на изборите, което всъщност е основната задача пред кабинета на Радев, […]