Ferrari F12berlinetta – най-скъпата кола в mobile.bg

NetNews

Кратка справка в най-големия автомобилен сайт у нас показва, че колите, които (към момента на писане на този материал) се продават в mobile.bg и са с цена от над един милион лева са с само с марката Ferrari. Най-скъпото от тях се предлага от автокъща "Софавто" и е от модела F12berlinetta.

Конкретният екземпляр обаче е малко по-специален. Цената му е 1 599 900 лв без ДДС. С въпросния данък сумата клони към два милиона лева или по-точно 1 919 880 лв. Що се отнася до самата кола, то тя е произведена през 2017 година, но е без реален пробег.

Модификацията е TDF 6.3 V12, а мощността – 781 конски сили. Версията е направена по специална поръчка от подразделението на италианския производител Special Projects. Що се отнася до мотора, то през 2013 година година именно този двигател – V12 6.3 литра от Ferrari F12berlinetta – беше избран за най-добър спортен мотор в света.

С други думи говорим за един от най-расовите спорткари в света. Повече за въпросната кола, вижте ТУК.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Умъртвиха питбулите от Арената на смъртта в Пловдив, били негодни за осиновяване

38-те питбула от Арената на смъртта в Пловдив , които бяха иззети след акция на полицията през 2016 година, са били умъртвени. През октомври миналата година агенти на БАБХ, чиято собственост към онзи момент са били животните, са пристигнали в ОП "Зооветеринарен комплекс", където близо 4 години полагаха грижи за […]