Hyundai представи най-мощнатa Коna

NetNews

След редица снимки и видеа, които разкриха по-голямата част от най-мощната Kona, ето че от Hyundai вече показаха N версията на малкия кросоувър. Очаквано тя е базирана на последното поколение, което дебютира преди няколко месеца, като все пак представя някои промени.

Външно може да познаете Kona N по променената предна броня, която разполага с друга решетка и спойлери с червени акценти в долната част. Задницата следва същата визия и отново можем да намерим дифузьор с червени акценти, големи ауспуси и триъгълен стоп в горната част на багажника.

Очаквано джантите също са по-големи и с различен дизайн от стандартните за модела, като освен за красота, това помага и за побирането на по-големите спирачки, които пристигат стандартно при Kona N. Диференциал с ограничено приплъзване и променено окачване също са специфични допълнения само за най-мощната версия.

Различен волан е една от промените в интериора, като заедно с него виждаме още брандирани N седалки, както и алуминиеви педали. Сини бутони за превключване на режимите също са налични, като доста напомнят на тези при M моделите на BMW.

Под капака можем да открием 2.0-литров бензинов мотор с максимална мощност от 280 конски сили, a за кратък момент тя може да достигне до 290 конски сили. Максималният въртящ момент от 392 нютон метра се предава само към предните колела чрез автоматична трансмисия с 8 предавки, за която ви разказахме преди няколко седмици. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 5.5 секунди, а максималната скорост е 240км/ч.

От корейската марка все още не са уточнили кога моделът ще влезе в продажба, нито пък каква ще бъде цената му, но със сигурност ще видим няколко хиляди увеличение в сравнение с обикновения модел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът: Липсва най-важното – прaвитeлcтвoтo в ocтaвкa прoдължaвa дa нe внacя прeдлoжeниe зa aктуaлизaция нa бюджeтa

В кризa кaтo днeшнaтa Бългaрия ce нуждae oт рeдoвнo и eфeктивнo прaвитeлcтвo и зaтoвa при вceки мaндaт ce глeдa c ocoбeнa нaдeждa. Рaзбирaм и вaшитe мoтиви, зaщoтo уcтoйчивo и cтaбилнo прaвитeлcтвo нe мoжe дa бъдe cъздaдeнo нa бaзaтa нa бeзпринципни дoгoвoрки и нe мoжe дa бъдe aнгaжимeнт caмo нa eднa […]