Land Rover представи Defender с V8

NetNews

Новият Land Rover Defender беше представен преди около година, но до момента той можеше да се поръча единствено с четири- и шестцилиндрови мотори, които въпреки че предоставят прилична мощност за модела, явно не са достатъчни за част от клиентите.

За това от британската компания обявиха, че SUV-то вече може да се поръча с бензинов V8. Двигателят е 5.0-литров със суперчарджър и предлага мощност от 518 конски сили и 625 нютон метра въртящ момент. Те се предават към 4-те колела, а скоростната кутия е автоматична с 8 скорости. Въпреки голямата маса, Defender може да се похвали с ускорение от място до 100 км/ч. за 5.2 секунди, а максималната му скорост е 240 км/ч.

По-големи стабилизиращи щанги и промени в задния диференциал имат за цел да се справят с по-голямата мощност и въртящ момент, а нов режим на шофиране втърдява окачването и прави по-чувствителен педала на газта. По-големи 22-инчови джанти и сини спирачни апарати пък отличават Defender V8 външно, а в задницата впечатлние правят четири накрайника на генерацията.

В интериора виждаме волан облечен в алкантара и по-голям дисплей на инфотеймънт системата. Той е с размер от 11.4 инча, спрямо предишния 10-инчов. Стандартно модела идва и с безжично зарядно за телефон. Както и при останалите модели и тук е възможно различно конфигуриране според желанията на клиента.

Осмака е наличен, както за двувратата, така и за четиривратата версия, а цените ще станат ясни в следващите месеци, преди модела официално да влезе в продажба.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Абсолвент от МУ-София: Нивото на медицинското образование в България е катастрофално

Д-р Лора Василева, която е абсолвент от Медицинския университет в София, разкритикува сериозно нивото на медицинското образование у нас в интервю за специализирания портал Medical News. "Смятам, че нивото на медицинското образование в България е катастрофално и далеч несравнимо с това в Западна Европа, САЩ или Япония например. Аз завърших […]