Mercedes няма скоро да спре да продава автомобили с ДВГ у нас

NetNews

Както вече ви информирахме, Mercedes-Benz пранира да се откаже от разработката на двигателите с вътрешно горене до края на това десетилетие – това е новата стратегия за развитие на концерна, която ще бъде обявена официално по-късно през седмицата.

Новата стратегия за развитие на Mercedes-Benz предполага ускорен преход към автомобили с електрически силови трактове, в резултат на което марката иска постепенно да изостави повечето модели с двигатели с вътрешно горене до 2030 година.

Това, което е любопитно за нашия пазар обаче е, че изпълнението на програмата ще зависи от конкретните пазари и съответното развитие на инфраструктурата за зареждане. При липса на необходимото ниво на електростанции в страната, Mercedes-Benz няма да спре да продава автомобили с бензинови и дизелови двигатели.

Независимо от това, до края на това десетилетие на всеки модел на германската марка ще се появи и електрическа версия. Ще припомним, че тази година Mercedes-Benz вече представи някои от серийните си електрически модели и у нас, но предвид бавното изграждане на инфраструктура за зареждане в нашата страна, любителите на Mercedes-и с ДВГ могат да са спокойни. Такива още дълго ще се продават в България.

Според Automotive News Europe, на 22 юли изпълнителният директор на Daimler Ола Калениус ще изнесе подробности за новата стратегия за развитие, като ще обяви разработването на няколко нови платформи за електрически модели и собствена операционна система. Вероятно топ мениджърът ще говори и за възможните срокове за оттегляне от моделната линия на автомобили с традиционни двигатели.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивша колоездачка се снима чисто гола

Чехкинята Лучия Яворчекова отново нагорещи мрежата с предизвикателни кадри в своя Instagram профил. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Lucia Lachkovic Javorčeková (@luciajavorcekova) Докато е на почивка в Мексико, бившата колоездачка е заснела цяла фотосесия с изкусителни кадри, които ще бъдат събрани в календар. Вижте тази публикация в […]