Mini също преминава изцяло на ток

NetNews

Както вече няколко пъти ви информирахме за различни компании, които обявиха, че в следващите няколко години планират преминаването към моделна гама, предлагаща електрически автомобили, то изглежда, че от Mini също планират подобно нещо. Все още няма официална информация от марката, но очакваме такава в следващите дни.

Компанията притежавана от BMW планира да предлага само електрически автомобили от 2030 година, като прехода ще бъде плавен и ще загърби двигателите с вътрешно горене. За сега от компанията предлагат електрическия Cooper, чиято начална цена в България достига 64 хиляди лева.

Очаква се компанията да продава хибриди в следващите 4 години, докато през 2030 година, те не бъдат заменени от возилата задвижвани само на ток. Според плановете на британската компания, половината от продажбите им през 2027 година ще са именно за екологичните коли.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илхан Кючюк: Лесните пари от Европа свършиха

Евродепутатът Илхан Кючюк участва в предизборен дебат на тема “Доходи и икономика” по бТВ радио, където ясно изложи приоритетите в програмата на Движението за права и свободи. Според Кючюк всеки политически дебат – икономически или за политиката по доходите бива смачкан още от зародиш, а противопоставянето на различни групи в […]