Opel представи новата Manta с ел. мотор и механична трансмисия

NetNews

След като през изминалите месеци от Opel няколко пъти разкриха интересни подробности за обновената Manta, ето че днес вече виждаме и официалния ѝ дебют пред широката публика. Очаквано колата запазва цялостния дизайн на първия модел, като го комбинира с някои новости.

Както по-рано ви информирахме предната решетка на практика представлява дисплей, който може да показва различни съобщения, а около него можем да видим и типичните Opel светлини.

Страничната линия е идентична с тази при първия модел, като единствената промяна, която се набива на очи са джантите с размер от 17-цола. Задницата също запазва класическия дизайн, като задните светлини са заменени с LED такива с кръгъл дизайн.

Интериорът е мястото където можем да открием голяма част от промените, като на пръв поглед можем да видим дисплея върху сравнително изчистения дизайн на таблото. Този пред водача е с размер от 12 инча, а този в средната част е по-малък и диагоналът му достига 10 инча.

Можем да видим и нов волан с маркер на 12 часа, както и спортни седалки, които заедно с таблото и корите на вратите комбинират кожа и алкантара с жълти акценти, кореспондиращи с екстериора.

Моделът е направен, за да отпразнува 50-годишнината от създаването на Manta и ще бъде изработен в една единствена бройка, но пък ще даде начало на GSe бранд, който тепърва ще показва нови електрически спортни модели.

Под капака на Manta GSe можем да открием електромотор със 147 конски сили и 225 нютон метра, а 31кВч батерия може да осигури 200 километра пробег с едно зареждане. По-интересното е че от Opel запазват механичната трансмисия с 4 предавки, като въпреки това тя може да бъде използвана като автоматична трансмисия, превключвайки на 4-та скорост.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Автобус удари 7 автомобила в столицата

Сериозен пътен инцидент е станал тази сутрин в столичния квартал "Орландовци" – автобус е ударил най-малко 7 други автомобила, потвърдиха за bTV от СДВР. Сигналът за инцидента е получен около 10 ч. днес. Рейсът се е движил по ул. Малашевска и е катастрофирал на кръстовището с Първа българска армия, твърдят […]