Tesla отвори шоурум в Полша, следва Румъния

NetNews

В края на 2020 година Tesla официално откри първи официален шоурум в Полша. Шоурумът, където жителите на страната могат да се запознаят с американските електрически автомобили, се намира в покрайнините на Варшава.

Там не е представен само кросоувърът Model Y, който ще бъде достъпен в Европа едва след началото на производството му в завода в Берлин. Плановете за стъпване на марката в Полша бяха обявени още през 2019 година.

В същото време компанията обеща да отвори офиси в Румъния, Унгария и Словения. Що се отнася до Румъния, Tesla вече наема служители за първия шоурум, който вероятно ще бъде открит в предградията на Букурещ. Това ще се случи през 2021 година.

В края на декември Илон Мъск потвърди, че Tesla ще отвори магазини официално и в Индия през 2021-а. Най-вероятно там ще продават сглобени в Китай автомобили. В същото време местните власти не се отказват от надеждата да убедят Илон Мъск да организира местно производство в страната, пише Ройтерс.

По-рано писахме, че следващата година официалните продажби на Tesla също трябва да започнат и в Израел. За съжаление все още няма информация кога и дали това ще се случи и в България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта на деня: Фунийки с яйчен крем

Необходими продукти: бутер тесто – 1 кг охладено ЗА КРЕМА брашно – 5 с.л захар – 1 ч.ч масло – 60 г яйца – 3 бр. жълтъци – 3 бр. ванилия – 2 бр. прясно мляко – 1 л орехи – за поръсване жълтъци – 1 бр. за намазване Начин […]