TUV: Тези употребявани автомобили не са надеждни

NetNews

Германски автомобилни експерти от Асоциацията за технически надзор (TUV) публикуваха още един списък с автомобили, които най-често се развалят с увеличаване на пробега. Интересното тук е не първото място в тази антикласация, защото то е за евтин и морално остарял автомобил.

Първото място заема второто поколение Dacia Logan. Експертите казват, че колите от тази марка на възраст от над 5 години се развалят доста по-често от други – повредите са повече от 20%, а изненадите започват, още когато километражът показва около 70 хиляди километра.

По-изненадващо е, че Volkswagen Passat получи "сребърната малинка" в антирейтинговите автомобили. Собствениците на този модел автомобили казват (става въпрос за предходното поколение B7), че проблемите с колата започват след 5-6 години експлоатация, както и след 100 000 километра пробег.

На трето място е една от гордостите на японската автомобилна индустрия – Mazda 6. Автомобилните експерти твърдят, че колата често се разваля при това само след 3-4 години и пробег от 50 000 км.

Корейският кросоувър Hyundai Tucson също не може да се нарече супер надежден автомобил. След 10 години експлоатация почти 35% от собствениците на тази марка автомобили се оплакват от постоянни повреди.

Японският кросоувър Nіssan Qashqaі затваря първите пет в класацията на ненадеждните автомобили. Той е готов да служи вярно на господаря си в продължение на 10-11 години и да измине повече от 130 000 километра. След това обаче колата започва да има сериозни проблеми и възникват множество повреди.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пети сме в света по застаряване на населението

Едно от основните предизвикателства на 21-ви век в глобален план и в Европейския съюз е застаряването на населението и, съответно – застаряването на работната сила. По данни на ООН, България е на пето място в света по темп на застаряване на населението, посочват от Българската стопанска камара /БСК/. Увеличаващата се […]