Volkswagen също спира с разработката на двигатели с вътрешно горене

NetNews

След като през изминалата седмица ви информирахме за решението на Audi да спре разработката на нови двигатели с вътрешно горене, ето че подобна новина не се забави и от страна на Volkswagen. Компанията ще използва наличните мотори, като ще ги направи още по-екологични, за да покриват Евро 7 стандартите.

В плановете си за електрификация, германската компания спомена, че ще запази модели, които ще се задвижват от бензинови и дизелови двигатели, като това ще са Golf, Passat, Tiguan и T-Roc. Следващите генерации на изброените ще разполагат с хибридно задвижване, което да покрива строгите норми, които поставят от Европейския съюз, но няма да преминат изцяло на ток.

От друга страна, шефът на Volkswagen, заяви че всички печалби от тези модели ще бъдат инвестирани в развиване на технологиите при електрическите автомобили. Целта която германците искат да постигнат до 2030 година е над 70% продажби за електрически автомобили в Европа и 50% от общите продажби в останалите континенти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николай Златарски от партия „Има такъв народ” с пореден жест към читалището в Бистрица

Дарение от две компютърни конфигурации, консумативи и канцеларски материали за нуждите на читалище „Светлина” в село Бистрица връчиха кандидатът за народен представител от Партия „Има такъв народ” Николай Златарски и представители на общинската организация на политическата сила в град Дупница. Това е пореден акт на спомоществователство към местното читалище от […]