Volvo XC40 става купе

NetNews

От началото на годината Volvo е успяла да продаде 95 640 бройки от XC40 или с 30% повече, отколкото през 2019-а. На популярността на кросоувърчето очевидно не е повлияла дори коронакризата и изобщо не е чудно, че шведите са се замислили как да се възползват от успеха на модела с нова версия.

Според испанския сайт Motor.es тази модификация ще бъде "купе" със скосена линия на покрива, която ще дебютира в началото на март (когато преди епидемията се провеждаше автосалонът в Женева). Не е изключено автомобилът да получи и собствено име – Volvo патентова индекса XC50, но още не го е използвала.

За основа на модела ще послужи електрическата версия на платформата CMA (Compact Modular Architecture). Тази архитектура позволява монтажа на електромотор на всяка от осите, като съвкупната мощност в стандартното XC40 достига 408 к.с., а въртящият момент – 660 Нм.

Предполага се, че продажбите на купето XC40/XC50 ще започнат през септември догодина. В Германия електрическото XC40 струва €60 437.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От 4 януари контрольорите в София няма да продават билети, а ще глобяват

От 4 януари контрольорите започват да глобяват нередовните пътници в градския транспорт на София. Те вече няма да продават билети от 1.60 лв. Шофьорите също няма да продават билети. А за нощта на Нова година в столицата няма да има нощен транспорт, съобщават от Центъра за градска мобилност. Общественият транспорт […]