АДФИ ще проверява общините, които искат помощ за ток

NetNews
АДФИ ще проверява общините, които искат помощ за ток

Снимка: БГНЕС

На всяка община, която иска подпомагане от държавата за сметките за ток, ще бъде изпращана проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция. Това заяви премиерът Кирил Петков след края на заседанието на Министерския съвет.

За да сме сигурни, че липсата на средства не е функция на непрозрачни обществени поръчки, аргументира се той.

Още по темата

2 фев 2022 11:13

78

Премиерът каза, че се сформира работна група между Министерството на енергетиката и Министерството на финансите, която ще преценява нуждите на общините.

Министърът на енергетиката Александър Николов уточни, че работната група ще преценява какъв е размерът на общите разходи за електроенергия на общините и дали ще има допълнителни компенсации.

Ще се проверява още дали общините, получили помощ по т.нар. Норвежка програма, са изпълнили реално мерките за енергийна ефективност. Когато се установят всички данни и реални нужди на съответните общини, ще се пристъпи към тяхното подпомагане, посочи Николов.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият шеф на БАБХ: Има лоши практики, които трябва да спрем

Новият директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Христо Даскалов заяви, че са се натрупали доста проблеми. Аз съм оптимист, че всичко е поправимо, когато има воля, първо политическа воля, каза той пред БНР. Проф. Христо Даскалов мотивира преместването на БАБХ и отделянето й от Министерството на земеделието […]