АИКБ против увеличаването на минималната пенсия

NetNews

"Бюджетът сякаш малко прекали със своята щедрост и популизма, изуми ни с минималната пенсия", коментира в "Още от деня" по БНТ актуализацията на бюджета Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

"Всъщност минимална пенсия изобщо не трябва да има, в повечето страни няма минимална пенсия. Пенсията е такава, какъвто е осигурителният принос", отбеляза той.

Велев поясни, че ако тя е много малка и хората бедстват, влиза в сила социалното подпомагане.

"А при нас стана така, че ще получават 3/4 от пенсионерите една и съща пенсия. Това на всички по равно ни праща в едни други времена", коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той заяви, че с този акт народните представители са казали, че "печелят тарикатите, печелят тези, които укриват доходи, защото те са укрили, тогава са откраднали от фондовете, а сега им даваме същата пенсия, като на тези, които са работили съвестно, квалифицирали са се, плащали са си осигуровки".

Васил Велев подчерта, че не спорят за самата актуализация на пенсиите – има инфлация, трябва да се компенсират, при това процентът, който отделяме за пенсии, е много по-малък от средния за Европа, за разлика от разходите, които отделяме за МВР и за съдебна система. от АИКБ са против увеличението на минималната пенсия.

По думите му увеличението на парите за майчинство е грешно решение, тъй като в България имаме едно от най-дългите майчинства в света.

"Дългото майчинство не повишава раждаемостта, но със сигурност влошава материалното благосъстояние на нацията, със сигурност способства за деквалифициране на майките. Правилното решение е осигуряване на добри условия за децата в детски заведения", заяви Велев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ваня Червенкова показа интересна визия от Миконос (СНИМКИ)

Ваня Червенкова демонстрира подобрена фигура и с всяка следваща публикация в социалните мрежи показва, че се гордее със стегнатото си тяло. Не е тайна, че бизнесдамата винаги е обръщала специално внимание на външния си вид, особено на тоалетите, с които се показва пред света, пише woman.bg. Вижте тази публикация в […]