Акад. Петрунов: МЗ трябва да даде ясни инструкции за поставяне на третата доза ваксина

NetNews

Ще трябва да се даде ясна инструкция от Министерството на здравеопазването как ще се извършва поставянето на трета доза ваксина, защото все още нямаме промяна на характеристиката на препаратите, за да се постави такава. Тя се прави в цял свят, но не е официализирана.

Това обясни пред bTV акад. Богдан Петрунов.

Той добави, че има пряка зависимост между броя на ваксинираните и и смъртните случаи, като у нас данните показват, че 85% от починалите от COVID-19 не са били имунизирани.

Д-р Гергана Никлова подкрепи думите му, като допълни, че пациентите се притесняват, но придружаващите заболявания са още една причина да бъде поставена ваксина, а не повод за отказ.

Акад. Петрунов каза още, че се очаква до началото на следващата година ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" да бъдат разрешени и за деца от 5 до 12 години.

"Новият щам не щади децата, той е агресивен, затова и бързахме да се предложи да се направи ваксинацията при децата над 12 години", допълни д-р Николова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво се крие зад сексуалните ви фантазии?

Понякога се страхуваме да признаем сексуалните си фантазии пред самите нас, а още по-трудно е да ги изречем на глас и да ги споделим с половинката си. Според учените е важно да разговаряте с любимия си, пише dnesplus.bg. По този начин ще разкриете максимално сексуалността си и ще помогнете на […]