Албания призова Северна Македония: Приемете предложението!

NetNews

Албанският премиер Еди Рама призова Република Северна Македония да приеме предложението на френския президент Еманюел Макрон за решаване на спора с България, съобщава сайтът „Албениън дейли нюз“.

В съобщение в Туитър Рама се обърна към македонските парламентаристи, наричайки ги „братя“, и поиска от тях да приемат френското предложение в парламента, което би проправило пътя за започване на преговори за членство в Европейския съюз за Скопие и Тирана.

„Най-новото френско предложение, което е и последното, дава на Северна Македония възможността за безусловно присъединяване и проправя пътя за официално началото на преговорите за членство и за двете страни в Европейския съюз! Аз казвам на македонските и албанските братя в Северна Македония: Приемете го!“, написа Рама в социалната мрежа.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Стана ясно кога Левски и Лудогорец ще спорят за Суперкупата

Суперкупата на България отново няма да даде началото на новата кампания, а ще се проведе дълбоко след началото на сезон 2022/23. Това стана ясно от публикувания днес от БФС календар за шампионата. 30-31 август или 1 септември – това са трите дати, които фигурират в календара за отложени срещи, като […]