Александър Вучич: Изграждането на терминал за втечнен газ в Гърция е важно за целите Балкани

NetNews

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Гърция, че изграждането на терминал за втечнен газ представлява голямо и важно събитие за целия регион, за целите Балкани, съобщи Танюг.

В гръцкия град Александруполис се провежда церемония по отбелязването на началото на строителството на терминала за втечнен природен газ, а в своето обръщение президентът Вучич благодари на гръцките домакини за поканата към Сърбия. Вучич каза, че е бил един от малкото, който е бил скептичен по отношение на този проект, но сега, когато вижда, че всичко е готово, е много доволен от това.

Много сме благодарни и сме готови да поемем големи количества газ в бъдеще, заяви сръбският президент. Той посочи, че Сърбия трябва да изгради системи за свързване с България, защото по този начин ще може да внесе големи количества газ в страната. Вучич каза, че ще трябва да се направи нещо и за свързването на Северна Македония, като там трябва много неща да се свършат. Вучич заяви, че е благодарен на Европейския съюз, тъй като най-голяма част от проекта, когато се говори за нуждите да се изгради сръбски участък, е финансирал съюзът.
Той добави, че и проектът за свързване със Северна Македония ще се финансира от ЕС.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна издигна още една стена на границата с Приднестровието

Украински военнослужещи издигнаха още една стена от бетонни блокове на ключовия КПП Кучурган на границата с Приднестровието. Това става във вторник, на 3 май, съобщава ТАСС, позовавайки се на местни медии. Както бе отбелязано, бетонните тухли бяха монтирани във вторник сутринта на мост през река Кучурган, която разделя Украйна и […]