Александър Симов: Главният прокурор трябва да се отчита и да подлежи на контрол

NetNews

"Бойко Рашков се справя добре като вътрешен министър, защото виждаме, че изнася информации, които е важно българското общество да знае. Не смятам, че е демонична фигура, върши си работата".

Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Александър Симов от БСП.

"ГЕРБ е забранен за подкрепа. А ако от „Има такъв народ“ представят програма и кажат какво искат да правят, ще решим дали да ги подкрепим“, обясни той.

Според него Иван Гешев е един от проблемите на българската ситуация в момента, а прокуратурата нарече бездействена.

Той смята, че никоя партия не е разговаряла една с друга и това е предопределило краткия живот на 45-тото НС. БСП ще покани за разговори всички освен ДПС и ГЕРБ.

По думите му икономическият екип се справя добре, а актуалиацията на бюджета заради пенсиите е отдавнашен ангажимент на БСП.

"Радикална и необмислена реформа е прокуратурата да бъде извън съдебната власт. Но главният прокурор трябва да се отчита и да подлежи на контрол", коментира Симов.

Мнението му е, че здравната система в България е катастрофирала.

Сред приоритетите на БСП са безплатни детски градини и намаляване на ДДС за лекарствата на 9 %.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Велизар Шаламанов: Христо Иванов е подходящ за премиер

"Правосъдната реформа е необходима, както и промени в Конституцията, за да има разделяне на прокурорската и съдийската част във ВСС. Прокуратурата да няма влияние върху съдиите, а прокурорът да бъде с ограничен мандат и на отчет пред парламента". Това заяви Велизар Шаламанов от „Демократична България“ пред NOVA. Според него са […]