Алексей Резников: Третата световна война започна

NetNews

Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников заяви, че Третата световна война е започнала на 24 февруари 2022 г. Той призова партньорите да не се страхуват и да не се чувстват уморени, пише украинското издание Информатор, цитирайки Резников в интервю за Sky News.

Министърът каза какво послание би искал да предаде на НАТО.

„Моля ви, не чувствайте никаква умора. Моля, продължете с подкрепата си. Не се страхувайте от ново ниво на ескалация с руснаците, защото абсолютно честно, на 24 февруари тази година започна Третата световна война. Това ви го казвам напълно честно и е реалният живот. Не се страхувайте“, каза Резников.

Според него Украйна е първото бойно поле в тази война. И ако падне, тогава следващото бойно поле ще бъдат европейските държави.

„Не се страхувайте и ще победим заедно“, подчерта Резников.

Министърът на отбраната на Украйна също предаде и посланието директно на Кремъл.

„Няма да се откажем. Нямаме намерение да се предаваме. Ние сме съседи и хората, които живеят в Русия, ще имат един ден синове, дъщери, внуци, а вие разрушихте тази комуникация между народите за следващите 50 години“, каза той.

„Информатор“ припомня за ядрения шантаж на Кремъл и за това, че Русия трябва да бъде призната за спонсор на тероризма, според украинската медия Informator.ua.

Източник: Информатор.уа / Informator.ua

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германия: Все повече хора живеят в бедност

Все повече хора живеят в бедност в Германия след кризата, предизвикана от пандемията. Това показва нов доклад на германска хуманитарна организация за социална помощ. Броят на хората, изложени на риск от бедност в Германия, е достигнал нов връх. Необходим е пакет от целеви облекчения за домакинствата с ниски доходи, заяви […]