Алекс Сърчаджиева чете пред ямболски ученици откъси от „Майстора и Маргарита”

NetNews

Актрисата Александра Сърчаджиева се включи в Националната кампания „Походът на книгите“ и проведе среща днес с ямболски ученици. Юбилейното издание на кампанията тази година е под надслов „Известни българи четат на деца“. В голямата зала на община Ямбол, Алекс прочете откъси от „Майстора и Маргарита” на Михаил Булгаков.

Сърчаджиева представя тази вечер на ямболска сцена моноспектакъла си „На живо”. Специално за участието си в кампания „Походът на книгите“, тя пристигна по-рано в града, за да насърчи четенето сред учениците. Изборът на „Майстора и Маргарита” също не е случаен. Много критици смятат книгата за един от най-значимите руски романи. За Алекс обаче той има и сантиментална стойност от щастливите години с половинката ѝ, актьорът Иван Ласкин, който за съжаление вече не е сред живите.

„С Иван отидохме в Музея на Булгаков /в Москва, б.р./, в знаменития Апартамент 50, където е живял Булгаков и където се развива част от действието в романа „Майстора и Маргарита“. Иван мечтаеше да отиде там. Тази книга е важна за нас, защото Иван ми я подари в началото на връзката ни. Беше страхотно в този Апартамент 50”, споделя преди години актрисата в свое интервю.

Инициативата „Походът на книгите” се организира от Асоциация „Българска книга”, в партньорство с МОН. Организатор за Ямбол е Регионалното управление на образованието. Преди седмица актьорът Веселин Калановски представи пред ямболски ученици откъси от произведението „Антихрист” на писателя Емилиян Станев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обявиха нови мерки срещу скъпия ток

"Правителството ще предприеме пакет от мерки за компенсиране на високите цени на електроенергията, които в последно време изненадват не само нас, а и цяла Европа", това заяви министърът на енергетиката Андрей Живков на съвместен брифинг с председателя на КЕВР доц. Иван Иванов във връзка с изпълнението на някои от обявените […]