Алибегов: Бизнесът ще бъде обезщетен най-рано през ноември

NetNews

"България е единствената страна, която успя да въведе здравни мерки преди да има каквито и да е социални и икономически мерки", заяви в ефира на бТВ Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията. Той и негови колеги от бранша днес излязоха на протест.

„В момента няма абсолютно никакви мерки за бизнеса, за туристическия бранш. „60/40“ в момента е спряно, тъй като няма пари, а условията, в които се трансформира, го правят недостъпен за голяма част от бранша“, подчерта Алибегов.

По думите му „от вчера хората от нощните заведения са безработни“, а останалите заведения се тласкат към фалит заради необходимостта да покриват 100% разходи с 50% капацитет или по-малко.

По думите му при предни затваряния предварително са били обсъждани мерките за бизнеса, докато сега даже само връщане на вече прилагани практики за подкрепа ще отнемат 2-3 седмици преговори с браншовите организации и поне още 45 дни чакане на нотификация от ЕС, тъй като пари в бюджета няма и трябва да се използват европейски.

Затова и „в най-добрия случай, бизнесът ще бъде обезщетен най-рано през ноември“ според Ричард Алибегов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тамара Георгиева като спасителка на плажа (СНИМКА)

Скандалната Мис България 2017 Тамара Георгиева прикова всички мъжки погледи на плажа с провокативен бански и много секси движения, пише HotNews. Славата не се отрази добре на Тамара и след победата си изчезна от светския живот, рядко се появява на обществени места и не коментира личния си живот. Но с […]