Алибегов: Преди да спрат бизнеса, трябваше да спрат училищата и детските градини

NetNews

СЗО каза, че основният развъдник на коронавируса са училищата и детските градини. Те трябваше първо да бъдат спрени, а не бизнесът. Преди да се спре бизнесът, трябваше да се спрат училищата и детските градини. Ако сега при ново затягане на мерките подходим по този начин, ще бъде похвално. Това коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в TV1.

"Смисълът от срещата, която направихме при здравния министър, беше, че явно единственият начин да се преборим с тази пандемия и да спасим туристическия сезон е да се ваксинират колкото се може повече хора. Ние като асоциации пуснахме анкети на всички наши членове да напишат колко от техните служители биха искали доброволно, мога да дам пример и със себе си. При нас има вече 5-6 човека, които са се ваксинирали по време на зелените коридори, но масово се записват, като ние не упражняваме никакъв натиск върху тях", коментира Алибегов.

"Ние зададохме въпрос към здравното министерство дали ако служители, които са в търговски обект са се ваксинирали, например 50 служители вътре, значи ли, че утре, ако се наложи да се затворят обекти поради скок на цифри, че този обект ще останат отворени", допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Давид Де Хеа стана баща

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа стана татко. Испанският страж публикува снимка в социалните мрежи на малката ръчичка на новороденото, което ще носи името Янай. За Де Хеа и партньорката му в живота това е първото им дете. От десет години вратарят е във връзка с испанската поп изпълнителка […]