Алибегов призова: Нека работим на пълен капацитет през юли и август

NetNews

Представители на заведения и ресторанти ще поискат от Министерството на здравеопазването през юли и август заведенията да работят с пълния си капацитет, предаде БНР.

Това съобщи председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес и на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

В момента заведенията работят с 50 процента от капацитета си. А според Алибегов вече се усеща възстановяване и доверие от страна на клиентите, но все още е наложително мерките на държавата за компенсиране на бизнеса да продължат до края на годината:

„По добре да работим в момента на 50 или после да вдигнем на 60-70%, като изключим месеците юли и август, когато трябва да се работи на 100%, защото се работи и на открито, знаете, че на открито опасността от заразяване доста по-минимална. Но след това да се работи на 60-70 процента, но да се работи – да не се стига до варианта от ноември месец 2020 г., защото това ще е пагубно за нас“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хампарцумян: Светът е в ремонт, това е голям шанс за нас

Българският форум на бизнес лидерите раздаде наградите си за социално отговорен и устойчив бизнес през 2020 година, информира БНР. Председателят на организацията Левон Хампарцумян изтъкна трудностите заради пандемията и посочи възможностите пред България: "Светът е в ремонт, веригите за доставка, всички други неща се пренареждат и ние имаме наистина удивителния […]