Алибегов: Хората не желаят повече да работят в бранша

NetNews

"Хората не желаят повече да работят в този бранш, защото той е крайно несигурен", заяви в "Денят започва" по БНТ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той обясни, че в момента ситуацията е като преди една година, но с разликата, че тогава са влезли от една много силна 2019 година и са били по-подготвени, а сега от бранша влизат в трети локдаун след много слаба година.

"Хората са на ръба. Финанси няма. Отворихме преди 15 дена, беше много сложно отварянето, тъй като това е много скъпо начинание. Върнахме хората от провинцията, наеха се квартири отново, мислехме, че няма да се стигне в нашия бранш до ново затваряне. Сега сме в същата ситуация", обясни Алибегов.

Той уточни, че проблемът с персонала е огромен. А най-големият проблем е, че не са сигурни, че това затваряне ще продължи 10 дена. По думите му, това е нещо, което здравните власти трябва да намерят начин да гарантират пред обществото.

"Убедени сме, че този срок е поредният, който няма да бъде спазен. Толкова срокове имахме до момента, винаги се е стигало до един, до два, до три месеца", допълни Алибегов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марк Рюте може да състави правителство до лятото

Управляващата партия в Нидерландия смята, че ще може да състави правителство до лятото, съобщи Ди Велт. Народната партия спечели предсрочните избори. Марк Рюте ще потърси четвърти мандат като премиер. Предстоят коалиционни преговори. Партията спечели 35 места в 150-местния парламент. Това е с 2 повече в сравнение с последните избори. В […]