Алонсо: Никога не съм съжалявал за решението си да напусна Ferrari

NetNews

Фернандо Алонсо се завърна в света на Формула 1 с отбора на Alpine при откриването на сезон 2021 в Гран При на Бахрейн. Двукратният световен шампион спечели титлите си с Рено и премина във Ferrari, за да се бори за нова титла с „Черните кончета“ в периода от 2010 до 2014 година. Това така и не се случи и испанецът напусна, като кариерата му продължи да върви само надолу.

Въпреки това Алонсо твърди, че не съжалява за това си решение.

„В момента сме 2021 година и Ferrari все още не са спечелили нищо. Никога не съм съжалявал за решението си да напусна отбора. След мен и други шампиони като Кими Райконен и Себастиан Фетел пробваха да върнат титлата в Маранело, но това за съжаление явно нямаше как да се случи“, коментира Фернандо.

„Тази година според мен Ferrari ще направят стъпка напред, защото след миналия сезон няма накъде повече да отстъпват. Не го позволява историята им и това, което означава това име за Формула 1. Не вярвам в Alpine да влезем в битка с тях за място в класирането при конструкторите. Ако това се случи, ще е много лоша новина за всички в Италия“, завърши испанецът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Поклон пред Жоро Коритаров

"Поклон пред Жоро Коритаров!", написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Известният журналист ни напусна тази нощ на 61-годишна възраст. Коритаров ще бъде запомнен с острите си изказвания и непоколебимите си мнения. По непотвърдена информация водещият е бил с коронавирус и усложнения, след първа доза на ваксината. Източник […]