„Ал Кайда“ поздрави талибаните за „историческата победа“

NetNews

Терористичната мрежа "Ал Кайда" поздрави тази седмица талибаните за "историческата победа" срещу САЩ, които евакуираха последните си войници от Афганистан, предаде ДПА.

"Поздравяваме ви за тази голяма победа срещу кръстоносния съюз", обяви "Ал Кайда" в обръщението си към талибаните. В обръщението на "главното командване" на екстремистката групировка, публикувано вчера от нейната медия "Ас Сахаб", те лично поздравиха талибанския лидер Хайбатула Ахундзада. Талибаните превзеха Кабул миналия месец, още преди изтеглянето на американските войски да е приключило.

На другия полюс е американският президент Джо Байдън, който нарече мисията по евакуиране от Афганистан "изключителен успех". Байдън изнесе тържествена реч в Белия дом във връзка с края на най-дългата война, водена от Съединените щати. "Никоя страна не е вършила никога нещо подобно в историята", заяви той. "Изключителният успех на тази мисия се дължи на невероятния талант, на смелостта и алтруистичния кураж на американската армия, на нашите дипломати и професионалисти в сферата на разузнаването". Той каза, че САЩ са решени да евакуират останалите в Афганистан американци, които по думите му са между 100 и 200.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радев: Натискът към България ще се засилва

Натискът върху България през следващите месеци по темата за Република Северна Македония (РСМ) ще продължи да се засилва. Това заяви пред БНТ президентът Румен Радев в Блед. По думите му, партиите, от които зависи съставянето на редовно правителство и парламент, трябва да имат това предвид, така че да излъчат кабинет […]