Американец – квалификант спря Гришо в Мелбърн

NetNews
Американец - квалификант спря Гришо в Мелбърн

Снимка: архив, БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до финала на турнира „АТР 250“ в Мелбърн. Хасковлията отстъпи на полуфиналите с 5:7, 6:7(9) пред американския квалификант Максим Креси. Срещата продължи 2 часа и 4 минути.

Двамата тенисисти сервираха изключително стабилно в първата част и не се стигна до точка за пробив в първите 11 гейма. Тогава Димитров се пропука на своето подаване и допусна пробив. Това се оказа решаващо за изхода сета – 5:7.

И във началото на втората част двамата с лекота успяха да печелят сервис подаванията си. Димитров стигна до първата си точка за пробив в мача при 4:4, но не успя да се възползва. При 5:5 Григор имаше за четири възможности да пробие, но отново не успя, пише tennis24.bg. При 5:6 Димитров взе подаването си и така си стигна до тайбрек.

В него българинът поведе с 6:3 точки, но пропусна и трите сетбола. След това Григор спаси три мачбола, но при четвъртата си възможност Креси успя да затвори мача в своя полза.

Спортни новини четете на Gol.bg


 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Казахстан са задържани около 4000 души заради безредиците

Снимка: архив, БГНЕС Правоприлагащите органи на Казахстан вече са задържали около 4 000 души, определяни от властите като терористи. Това съобщиха източници от Министерството на вътрешните работи в централноазиатската страна. Най-много арести са извършени в Алмати, където „по време на специализирана операция е потушена дейността на над 100 души“. Още […]