Американски инвестиции без такси до края на март 2022 г.

NetNews
Американски инвестиции без такси до края на март 2022 г.

До 31 март 2022 г.  е обявен период без такси за вход и изход на инвестицията в американския автоматизиран инвестиционен модел, представен чрез фонда ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy, който бе въведен за първи път в България през октомври 2021 г. Фондът се предлага без такса изход по принцип, но регулярната такса за записване на дялове е 2.5%.  Тя няма да се прилага за периода януари – март 2022 г. Промоционалният период се удължава след края на 2021 г. поради големия интерес на спестители към иновативния фонд.

Автоматизираният инвестиционен модел е на известната американска компания Ned Davis Research.  Той инвестира в кошница от най-ликвидните американски борсово търгувани фондове, като чрез алгоритъм всеки месец се променя делът на борсово търгуваните фондове, свързани с акции и облигации.  Алгоритъмът се базира на прогнозиране на движенията на финансовите пазари и икономическото развитие от комплект от обективни индикатори.

През последните 20 години моделът е показал, че успява да минимизира ефекта от кризисните периоди на големи спадове като дотком кризата през 2000-2001 г., глобалната финансова криза от 2008 г. и други критични периоди.  Когато прогнозите за пазарите сочат към рецесия и възможни спадове, тогава делът на активите, свързани с акции, се намалява, и се увеличат облигациите и паричните средства.  Това е механизмът да се преодолеят задълбочаващи се спадове на цените на инструментите.

За трите месеца публично предлагане в България ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy. Нетната доходност на модела за 2020 г., въпреки спадовете в началото на пандемията от COVID-19, е 17.29%.

Американската Ned Davis Research, която е с история от над 40 години като глобален доставчик на инвестиционни решения и съвети, предоставя изпитания си алгоритъм за инвестиране в България чрез ексклузивно партньорство с ЕЛАНА Фонд Мениджмънт

Подробна информация за ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy

Източник на данните: БАУД, NDR.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Експерт: В Казахстан приключва преходът от епохата "Назарбаев"

Отвъд социалните причини за размириците в Казахстан там приключва преходът от голямата епоха „Назарбаев“. Това мнение изрази пред БНР историкът проф. Нина Дюлгерова, специалист по международни отношения. „Приключва преходът от една голяма епоха, наречена „Назарбаев“. Той беше доайен на практика, последният, който беше президент и още от съветско време заемаше […]