Американски фонд повиши първоначалната си оферта за Милан със 100 милиона евро

NetNews

Милан най-вероятно ще има нови собственици през следващия сезон, след като хедж фондът Elliott Management води преговори не с една, а с две фирми за продажбата на италианския клуб.

Според MilanNews.it, американският инвестиционен фонд RedBird Capital е повишил първоначалната си оферта от 1 милиард и сега предложението за акциите на „росонерите“ възлиза на 1,1 милиарда евро. Това е почти същата сума, която бахрейнците от Investcorp предлагат – 1,18 милиарда евро.

Ексклузивността на преговорите между бахрейнския фонд и собствениците на Милан е изтекла и сега милиардерите от Близкия изток се опитват бързо да изградят нова и подобрена оферта. Investcorp иска да финансира 400 милиона евро от офертата си чрез заем от американските банки Goldman Sachs и JP Morgan, което семейният хедж фонд начело на „Дявола“ вижда като червен флаг.

RedBird prepara un’offerta più alta di Investcorp per il Milan https://t.co/YksKSEDmx2

— informazione sport (@infoitsport) May 8, 2022

RedBird влезе в наддаването за гранда от Милано с увереност и във фонда цари оптимизъм, че ще успеят да „отмъкнат“ от задна позиция Милан.

Във всеки случай Eliott ще се опита да остави клуба във възможно най-добри ръце, за да не петни на собственото си име.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руски наемници от "Вагнер" безчинстват в Африка

Съществуват „убедителни доказателства“, че руски наемници са избивали цивилни граждани и са извършвали други сериозни нарушения на правата на човека в Централноафриканската република. Това се твърди в доклад на „Хюман райтс уоч“. Организацията обвинява бойците в убийства и изтезания, както и в други престъпления и нередности. Свидетели са ги „идентифицирали […]