Американци бронираха… Ferrari

NetNews

Базираната в Уайоминг компания AddArmor представи бронирано Ferrari 458 Speciale, съобщава Automobile Magazine. Външният вид на италианското купе не издава по никакъв начин защитата, която то осигурява на пътниците.

Американците са обърнали наопаки концепцията за брониран автомобил. Обикновено за целта се избират тежки лимузини и всъдеходи, но според AddArmor те са прекалено тромави и бавни, които ги прави лесна цел, а лекият спортен модел има по-големи шансове да се измъкне в случай на опасност.

Запазването на динамичните характеристики на "ферарито", разбира се, е наложило някои компромиси. 458-ицата предлага защита от клас B4, т.е. може да издържи само на обстрел от леко оръжие.

Дори за толкова скромна броня обаче в AddArmor са били принудени да използват специални материали с 10 пъти по-голяма здравина и 60% по-ниско тегло. В резултат всички компоненти на защитата тежат само 70 кг.

Допълнителната маса е компенсирана със замяна на някои от каросерийните панели с карбонови и олекотената изпускателна система Capristo, която добавя 40 к.с. към мощността. Така бронираното Ferrari тежи само 30 кг повече от заводската версия.

От AddArmor твърдят, че суперколата все така може да ускорява до 100 км/ч за около 3 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч. Демонстрационният прототип е струвал на компанията $625 000 (€510 759), а цената на самите доработки е $28 000 (€22 882).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фон дер Лайен: Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС започва от 27 декември!

Държавите от Европейския съюз ще започнат да ваксинират населението срещу COVID-19 от 27 декември, ако лекарственият регулатор на ЕС одобри ваксината, заяви в четвъртък председателят на ЕК, съобщава Ройтерс. "На 27, 28 и 29 декември ваксинацията ще започне в целия ЕС", написа Урсула фон дер Лайен в Туитър. Преди това […]