Аналена Бербок пристига утре в Румъния

NetNews

Германският министър на външните работи Аналена Бербок пристига утре в Румъния, за да съпредседателства Платформата за подкрепа на Република Молдова и да се срещне с румънски официални представители, предаде Аджерпрес. Тя ще посети Букурещ и Констанца, предаде БТА.

Аналена Бербок ще съпредседателства втората министерска конференция на Платформата за подкрепа на Република Молдова заедно с румънския външен министър Богдан Ауреску и Хрисула Захаропулу, държавен секретар за развитието, франкофонията и международните партньорства на Франция, съобщи посолството на Германия в Букурещ.

Официалните представители ще отправят призив към страните участнички да продължат и да развият мерките за подкрепа на Молдова от първата министерска конференция на 5 април в Берлин, включително по отношение на украинските бежанци, управлението на границите, енергийната сигурност и икономическата устойчивост.

Следобед Аналена Бербок ще има срещи с румънския премиер Николае Чука и с министъра на външните работи Богдан Ауреску. Те ще обсъдят теми, свързани с двустранната и европейската политика, ситуацията в Украйна, както и засилването на сътрудничеството в областта на политиката на сигурност, икономиката, климата и енергетиката.

Вечерта германският външен министър ще посети черноморското пристанище Констанца, където ще обсъди с местни официални лица и представители на германски компании износа на зърно от Украйна през румънското пристанище.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Уайлдър се завръща на ринга за бой с победителя между Усик и Джошуа

Дионтей Уайлдър официално ще се завърне в боксовия ринг, след като очевидно е преодолял психическата травма от поражението от Тайсън Фюри. Мениджърът му – Шели Финкел, обяви пред Planet Sport, че ще изчакат победителя от битката между Олександър Усик и Антъни Джошуа, за да опитат да уредят мач с него. […]