Английските тимове от Суперлигата бяха наказани с общо над 20 милиона паунда

NetNews

Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм, които първоначално подкрепиха създаването на Суперлига, а малко след това се оттеглиха от проекта, бяха глобени с общо над 20 милиона паунда. Това съобщи Daily Mail.

Всеки от изброените клубове бе санкциониран с 3.5 милиона паунда. Ако някой от тях отново подкрепи подобен проект, то той е заплашен с глоба от 25 милиона плюс отнемане на 30 пункта от точковия му актив.

По информация на британския таблоид някои от другите тимове във Висшата лига са поискали отнемането на точки още сега, но това крайно решение бързо е отпаднало като вариант. Събраната сума от глобите ще бъде вложена в подкрепа на подрастващите, както и за различни фенски и обществени инициативи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румъния удължи състоянието на тревога

Румънското правителство удължи днес с още 30 дни състоянието на тревога в страната заради пандемията, считано от 12 юни, съобщи премиерът Флорин Къцу, цитиран от сайта Зиаре. Правителството въвежда и допълнително разхлабване на ограничителните мерки, като се увеличава до 200 души броят на участниците, които се допускат на сватби и […]