Анди Мъри продължава да мачка в Мадрид, чака ни голям мач с Джокович!

NetNews

Анди Мъри победи канадеца Денис Шаповалов с 6:1, 3:6, 6:2 в среща от втория кръг на Мастърса 1000 в Мадрид. Шотландецът беше повече от убедителен в първия сет, когато не остави никакви шансове за своя съперник. Във втората част обаче Шаповалов се съвзе. Той направи ранен пробив и го запази до края, изравнявайки сетовете.

В решителния трети Мъри отново блесна с четири последователно спечелени гейма.

Любопитното е, че на осминафиналите той излиза на корта в испанската столица срещу Новак Джокович.

Мъри има три спечелени титли от Големия шлем в ерата на голямото трио Надал-Джокович-Федерер. При двете от тях той побеждава на финала именно Ноле – през 2012 на Уимбълдън и през 2013 на Откритото първенство на САЩ. Общият баланс от мачовете е твърдо в полза на сърбина – 25:11. Последният им мач е преди 5 години в Доха, когато Новак бие.

Още по-интересен е фактът, че Мъри е по-голям от Джокович само с една седмица. Роден е на 15 май 1987 година, а Ноле – на 22 май същата година.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Mustang Mach-E може да тегли по-тежки товари след интернет ъпдейт

Искаме или не, ерата на автомобили, които са повече компютри вече е тук. Поредното доказателство за това е ъпдейт, който Ford Mustang Mach-E ще получи през следващите седмици. По-рано днес от американската компания обявиха, че новите автомобили ще пристигат с обновена версия на своя софтуер, която увеличава максималното тегло, което […]