Андрей Райчев: Важно е кой ще бъде втори на изборите

NetNews

Нека да не говорим в проценти, а в стотици хиляди, защото тогава най-ясно ще видим каква е картината. Да кажем, че около три милиона души ще гласуват на изборите. Това значи, че 10% са 100 000 души. Както изглежда, ГЕРБ ще получи около 20% подкрепа, което означава пак подкрепата на 600 хил. избиратели. От ГЕРБ са спрели каквото и да е намаляване, те просто няма да слязат под тези 600 хил., въпреки всички атаки, кюлчета и компромати срещу тях. Такова мнение изрази в предаването "Лице в лице" по bTV социологът Андрей Райчев.

Според него другите четири партии са се сбили между 12 и 16%, което означава между 300 и 500 хил. души.

Този интервал от 200 хил. е най-големият интервал, но за социолозите това е малко число. Всъщност става дума за много малък интервал. До края на изборния ден няма да знаем нито кой ще е втори, нито трети, ще имаме фотофиниш. Ще има огромно значение кой ще е втори, кой ще е първи почти няма значение, защото с ГЕРБ никой няма да прави правителство сега, допълни социологът.

По думите му каквото и да се образува след парламентарните избори на 14 ноември, то ще е за кратко, защото всички са обзети от "революционна поза", а не от градивност.

На въпрос за бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков Райчев прогнозира, че двамата биха могли да вземат между 300 и 500 хил. гласа

Ако достигнат 500 хил. гласоподатели, значи ще са почти ГЕРБ и най-вероятно ще са втори, посочи той.

По отношение на президента Радев социологът призна, че срещу него няма достоен опонент.

Радев не може да има алтернатива, тъй като спечели много важна политическа битка, направи правителство и то слезе с аплодисменти. Останалите не смеят да му сложат противник, защото никой не иска да играе загубен мач, заяви на финала Андрей Райчев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напрежението в Барселона се покачва

Президентът на Барселона Жоан Лапорта потвърди, че няма нищо общо с вчерашната странна пресконференция на треньора Роналд Куман. Както е известно, нидерландецът се появи пред журналистите, но отказа да отговаря на въпроси, а единствено прочете един текст и си тръгна. „Стореното от Куман беше излишно. Както аз, така и пресслужбата […]