Андрей Райчев: Не ГЕРБ върви напред, а БСП се връща назад

NetNews

Предизборната кампания е в разгара си. Може ли да се отрази скока на болните с коронавирус на изборните резултати? Може ли да се изкриви вота и представителността при влошаване на обстановката?

"Всеки резултат от вота ще бъде изненада и всичко е възможно да се случи. Но трябва да се каже, чи никоя партия не превърна страха от заразата в оръжие, което е липса на манипулация по тази линия", заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Андрей Райчев, социолог.

Според него е напълно възможно тази година да има повече от два избора. Райчев смята, че първото място на ГЕРБ е изненада, когато се погледнат събитията от лятото насам.

Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, не защото ГЕРБ върви напред, а защото БСП върви назад, въпреки че Корнелия Нинова спечели битката в партията.

БСП ще загуби с повече от предишните избори, защото столетницата бе превърната в лидерска партия.

За Райчев ДПС са в много благоприятна позиция, както във вътрешен, така и във външен план и са в подем. Могат да станат трети.

А според него Слави Трифонов трябва да продължи да мълчи, защото той е енигма, нещо като Симеон Сакскобурготски, това ще му даде повече шансове да остане на третото място.

Социологът не вярва да има еднолично управление на кабинет Борисов 4, защото настроенията срещу премиера от лятото не са изчезнали.

За него логиката е да се направи експертно и временно правителство, но Бойко Борисов няма да изпусне мандата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Стойчо Кацаров: Ваксинацията спря, отговорността е на премиера

Разпореждането на премиера е необмислено и то ще бъде отменено в следващите дни, тъй като има становища на Европейската агенция по лекарствата, на Европейската комисия, на Световната здравна организация. Всички до един казват, че няма никаква причина за спиране на ваксинацията с „АстраЗенека“. Това заяви в интервю за БГНЕС д-р […]