Андрей Райчев: Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, той е харесван президент

NetNews

Драма след драма в българския политически живот. Слави Трифонов се е прицелил във второто място на изборите през април, докато Корнелия Нинова се пази да подкрепи президента Румен Радев. Държавният глава направи заявка за втори мандат в началото на седмицата.

Прокуратурата в същия ден започна да разследва по сигнал на OLAF – сделка за закупуване на джипове, сключена от съветника на президента – Пламен Узунов във времето, когато беше служебен министър на вътрешните работи. В студиото на "Неделята на NOVA" темите коментират социологът Андрей Райчев и политическия анализатор – Георги Харизанов.

По думите на Райчев, Румен Радев не е съгласувал със съюзниците си решението си.

А поне 1,7-1,8 млн. гласа са нужни на балотаж, за да станеш президент.

"Борисов сложи най-слабия кандидат президент (Цецка Цачева), за да му топли стола, както Плевнелиев. Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, сега 55 % го харесват, той е харесван от народа президент", сподели социологът.

Анализатори: Какво спечелиха и какво загубиха партиите след вота на избирателите?

"Преди изхода на парламентарните избори Борисов изобщо няма да размишлява за президентските. Името на новата коалиция ми прилича на "Левски – Спартак", което също е леко нелепо, това е опит да се прокъса ляво-дясното", коментира Райчев.

От своя страна Георги Харизанов смята, че по отношение на подкрепата за президента Радев, Корнелия Нинова или ще се съобрази с вътрешната си опозиция, или няма да го направи и ще извърши политическо убийство и самоубийство едновременно.

Според него 55-те %, които харесват Радев има привърженици на различни партии, които ще се явят самостоятелно на парламентарните избори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След тежката акция в Беласица - туристът е със скъсани коленни връзки

Безпрецедентна спасителна операция в Беласица. След цяла нощ търсене планинските спасители успяха да измъкнат от дълбоко дере паднал турист. Инцидентът е станал в района на връх Радомир над Петрич. Около 20 часа продължи спасителна операция в планината над Петрич, припомня "България он ер". През нощта спасители и пожарникари се опитват […]