Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели още куп медали

NetNews

Още четири медала – два златни, един сребърен и един бронзов, спечелиха българските състезателки във вторите три финала на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Българският ансамбъл триумфира на три обръча и два чифта бухалки, Боряна Калейн е първа на лента и втора на бухалки, а Катрин Тасева завоюва бронз на лента.

Преди това на турнира България имаше още четири медала – два златни на ансамбъла (в многобоя и на финала на пет топки) и два на Боряна Калейн – сребро в многобоя и бронз на финала на топка.

Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова изигра изключително композицията си с обръчи и бухалки и получи оценка от 43.150 точки (34.2 за трудност и 8.950 за изпълнение).

Така възпитаничките на Весела Димитрова и нейната помощничка Михаела Маевска спечелиха всичките три златни медала на Световната купа в Баку, където от фаворитите отсъстваха само отборите на Русия и Япония.

На второ място е Италия с 41.900 точки, а на трето – Беларус с 39.850 точки.

В индивидуалната надпревара при жените Боряна Калейн взе златото на лента с оценка 24.300 точки след страхотно изпълнение и спечели сребърен медал на бухалки с 27.400 точки.

Катрин Тасева излезе с последен стартов номер на финала на лента, но успя да се пребори за бронзовото отличие с 21.500 точки.

На бухалки победителка стана Линой Ашрам (Израел) с 27.800 точки, а трета е Лала Крамаренко (Русия) с 27.150 точки.

На лента среброто завоюва Алина Гарнаско (Беларус) с 23.450 точки.

Шампионка на обръч е Линой Ашрам с 27.150 точки, а на топка триумфира Александра Аджурджукулезе (Италия) с 26.350 точки.

Следващата Световна купа е в Пезаро (Италия) от 28 до 30 май.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Митов: Русия прави опити за пренаписване на историята

Има опити за пренаписване на историята, но те са от руска страна. Напоследък Русия дори се опитва да оправдае по някакъв начин пактът „Молотов-Рибентроп“ и за себе си да го обясни като нещо добро, имайки предвид, че това е триъгълният камък, около който се завързва Втората световна война. Това каза […]