Антикорупционен фонд: Прокурорите мълчат не от днес – мълчаха и за „Осемте джуджета“

NetNews

Тази сутрин десетки прокурори, сред които главния прокурор Иван Гешев, заместникът му Борислав Сарафов, шефът на спецпрокуратурата Валентина Маджарова и говорителят на прокуратурата Сийка Милева излязоха на стъпалата на Съдебната палата в София на „мълчалив протест“ заради внесените и приети на първо четене в Правната комисия на парламента промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвиждат закриване на спецпрокурорите и спецсъдилищата.

В тази връзка от "Антикорупционен фонд" припомнят, че мълчанието на спецпрокуратурата не започва от днес.

"Въпреки множеството ни сигнали и публикуваните разследвания и анализи, Специализираната прокуратура съумя да запази пълно мълчание вече близо година и по разкритията, изнесени в разследването на "Антикорупционен фонд" „Осемте джуджета“, пишат от неправителствената организация, разследваща корупцията в България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ДБ разочаровани за мандата

„Честно казано, малко сме разочаровани от този развой на събитията. „Демократична България“ имаше готовност и капацитет да състави правителство“ – това призна пред камерата на бТВ Петър Маринов. Минути по-рано президентът Румен Радев обяви, че е избрал да даде последния проучвателен мандат за съставяне на кабинет на БСП. Ще подкрепи […]