Антикорупционната комисия внася искове за над 2 млн. лева

NetNews

КПКОНПИ внася искове в окръжни съдилища в страната на стойност над 2 млн. и 200 хил. лева. В цената са включени и 5 недвижими имота, съобщават Антикорупционната комисия.

В Софийски градски съд се внасят две искови молби. Едната е срещу Николай Арабаджиев и е на стойност 517 млн. и 684 хил. лв. Той е с обвинение от прокуратурата за измама.

Срещу Михаил Динх се претендира имущество на стойност от близо 400 млн. лв., като в цената са включени и два недвижими имота. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в група за подправяне на лични документи, сканиращи програми и пластики, издадени от български и чужди банкови институции, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни документи. Повдигнато му е и друго обвинение – за избягване на плащането на данъци в особено големи размери.

За участие в същата група за подправяне на лични карти и програми от банкови институции, е повдигнато обвинение и на Тихомир Ганев. След уведомление от прокуратурата, КПКОНПИ е започнала проверка и е установила значително несъответствие в имуществото му. Срещу него се внася иск в Окръжен съд – Варна на стойност 720 312,23 лв., претендират се и 3 недвижими имота.

Две искови молби се внасят в Окръжен съд – Бургас. Срещу Пенчо Манов размерът на претенцията е за 401 млн. и 144 хил. Той е обвинен от прокуратурата за съучастие при извършването на кражби в особено големи размери. Срещу Венцислав Белтеков искът е на стойност 103 945,67 лв. Той е с обвинение за това, че е монтирал и използвал технически средства за източване на банкови карти от АТМ-устройства.

В Окръжен съд – Габрово се внася искова молба срещу Петко Ангелов на стойност 65 млн. лева, обвинен за това, че е държал с цел разпространение амфетамини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гешев предлага пак да се създаде Национално междуведомствено звено, за да са честни изборите

С оглед гарантиране провеждането на честни и прозрачни избори, днес, 19.05.2021 г., главният прокурор Иван Гешев изпрати писмо до министъра на вътрешните работи г-н Бойко Рашков и председателя на ДАНС г-н Димитър Георгиев, с което им предложи да се продължи утвърдената добра практика за създаването на Национално междуведомствено звено във […]