Антоанета Цонева: Борисов и Гешев се държат като азиатски сатрапи

NetNews

Аз призовах Младен Маринов и Христо Терзийски да излязат и да се извинят на пребитите деца, които ги гледаха днес от балкона в пленарна зала. Всички видяхме техните действия – не помръднаха грам. Това говори за морала, който е останал в ГЕРБ. Не съм ги чула после в кулоарите да се извиняват. Аз ги призовах да подадт оставки и като депутати, но и там нямаше реакция. Само арогантно държание. Очевидно е, че тези хора нямат достойнство.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Демократична България" Антоанета Цонева по повод днешните дебати в парламента свързани с полицейското насилие по време на протестите от миналата година.

"Всички видяхме, че 12-15 души участват в побоя зад колоните. Само четирима обаче са дисциплинарно наказани. На единия от тях – Андон Андонов, който е ръководил цялата акция и се вижда как бие вързаните хора с палка, наказанието е две години да не бъде повишаван в служба. Всички знаем вече къде работи този човек – в бюрото за защита на свидетели на Иван Гешев. Това си е един вид повишение и доказва връзката между Иван Гешев и Бойко Борисов.

Те се държат като азиатски сатрапи. Това беше брутално и зверско действие от тяхна страна, за да запазят властовите си ресурси. Ако наистина те съжаляваха за случилото се, защо записът се крие над една година и защо служителите на МВР не са наказани? Аз съм убедена, че от ГЕРБ не съжаляват за случилото се. На 10 юли миналата година бяха пребити хора зад колоните на Министерски съвет. Всички го видяхме с очите си. Какво разбрахме? Че прокуратурата не е знаела за този запис и никой не е знаел, че са пребивани хора", каза още тя.

"Разбира се, че нямаме проблем с комисията за "Буджака". Имаме двама депутати в тази комисия и всички наши депутати в зала гласуваха за създаването на тази комисия. От ДПС се опитват да манипулират общественото мнение по темата. За нас министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков са достойни хора, които си вършат прекрасно работата. Получават високо обществено одобрение и няма как да кажа, че не си вършат работата. Относно двойното гражданство на министър Петков – там ще се произнесе Конституционният съд", завърши Цонева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вероника Трифонова: Бойко Рашков атакува независимостта на прокуратурата

Софийска районна прокуратура (СРП) публикува позиция на прокурор Вероника Трифонова по повод изявление на служебния министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание днес: „Като прокурор в Софийска районна прокуратура наблюдавах преписка, свързана с неправомерни действия на полицейски служители, извършени на 10.07.2020 г. в гр. София, […]