Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката

NetNews

ГЕРБ легитимира завръщането на санкционирания по закона “Магнитски” Делян Пеевски чрез действията на регионалния си координатор и кмет на Велико Търново, заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” по bTV. Преди дни кметът на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов прие делегация на ДПС с участието на Делян Пеевски.

“Пеевски, който е санкциониран по „Магнитски“ и който е водач на листата на ДПС във Велико Търново, е посрещан със страхотни салтанати от кмета на ГЕРБ и се черпят с шоколадови бонбони. Какво показва ГЕРБ с това свое поведение, тъй като той е и техен регионален координатор? ГЕРБ на практика легитимира този човек и неговото завръщането в политическия живот без никакъв свян”, заяви Цонева в телевизионен дебат с Деница Сачева в предаването “Лице в лице”.

Антоанета Цонева обясни, че ГЕРБ и ДПС заедно са бламирали всички опити за реформа на съдебната система в изминалото 46-о Народно събрание. И в правна комисия, и в зала, ГЕРБ и ДПС блокираха всякаква възможност за промени в законите, които касаят прокуратурата.

“Щом чуят Гешев, специализиран съд и специализирана прокуратура, все едно ги удря ток. Защо е така? За да могат да останат неразследвани чекмеджета, които целият свят видя и които се превърнаха в символ на управлението на ГЕРБ”, заяви Цонева, която е водач на листата на “Демократична България” в Пазарджик и втора в 23 МИР в София.

“ГЕРБ искат някаква цялостна съдебна реформа, обаче не са готови да започнат никаква реформа. Винаги гласуват срещу промените – както в комисия, така и в зала”, добави тя.

Антоанета Цонева запита Сачева защо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпространява невярна информация, че хората се ваксиринат с ваксини с изтекъл срок на годност.

“Правят се на силно загрижени, а техният лидер Борисов разпространява невярна информация. Как да го нарека това поведение, освен саботаж”, заяви тя и и припомни, че “Демократична България” настояваше при актуализацията на бюджета да бъдат заделени 10 млн. лв. за информационна кампания за ползите от ваксиниране.

“Да припомним, че когато ГЕРБ беше на власт имаше алтернативен щаб и алтернативни източници. Това бяха авторитети, с които Борисов се срещаше и показваше, че съгласува своето мнение. Хора, които обясняваха, че това е просто едно грипче. Те също бяха легитимирани от Борисов”, заяви Цонева.

Според нея част от кризата в България в момента се дължи на хаоса с управлението на енергийната система, като разкритикува и поведението на служебното правителство.

“Когато говорим за хаос, кой е по-силен от хаоса и кой създава хаоса – само няколко примера са достатъчни да покажат следното: енергийната система на България е превърната в черната корупционна каса. Енергийните дружества са пълни с калинките на ГЕРБ, шефът на “Булгаргаз” и всички бордове са пълни с назначения на ГЕРБ. Така не се управлява криза, а мерките трябва да бъдат въведени навреме”, заяви тя.

"Кризите в България са системен резултат от хаоса в управлението на ГЕРБ. Ако кризата се управляваше правилно, нямаше да се стигне с третия фалит на “Топлофикация” в ръцете на г-жа Фандъкова. Онези, които не могат да управляват кризи, трябва да стоят далеч от властта – това са ГЕРБ и ДПС. България трябва да бъде модернизирана радикално, а авангардът на тази промяна е „Демократична България“, добави Цонева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прошко Прошков: Натикаха „Топлофикация -София“ в регулаторен капан

Столичната "Топлофикация" е в регулаторен капан, правителството трябва да предложи регулаторен механизъм – цената трябва да е поносима за хората, но и не може топлофикационното дружество да е единственият буфер за социалната цена. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в […]