Антон Кутев: Прокуратурата активно се меси в работата на изпълнителната власт

NetNews

"Виждаме опити Прокуратурата активно да се меси в работата на изпълнителната власт", заяви говорителят на Министерски съвет Антон Кутев пред журналисти след заседание на служебния кабинет.

"В този ден е важно да си дадем сметка за значението на държавността и за това какъв принос имаме всички ние към изграждането на държавността. Ще направя само едно изявление днес във връзка с засилената активност на Прокуратурата от последните дни. На разпит в Прокуратурата бяха извикани новият директор на БОП точно два дни след като беше назначен, както и новият председател на ДАНС на следващия ден, след като беше назначен, зм.-председателят на ДАТО, който беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов, служител на ГД „Национална полиция“, като му бяха направени личен обиск и претърсване в жилището му без преди това да му е повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел“, сподели Кутев.

"След президентската институция Прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити Прокуратурата активно да се меси в работата на изпълнителната власт", изтъкна Кутев.

"Подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опита да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред“, допълни говорителят на служебния кабинет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изкуствен шести пръст влияе върху работата на човешкия мозък

Ново проучване на изследователи от Университетския колеж в Лондон (UCL) изследва ефектите на роботизирания допълнителен пръст върху човешкия мозък. Експериментът се основава на хипотезата, че наличието на още един палец позволява на човек да премине към следващия етап от еволюционното си развитие и да овладее нови движения. Учените са се […]