Арестуваният за убийството на Шиндзо Абе призна изцяло вината си

NetNews

Мъжът, арестуван днес на местопрестъплението, след като простреля бившия японски премиер Шиндзо Абе, призна изцяло вината си, съобщи полицията, цитирана от агенция Киодо.

Четиридесет и една годишният Тецуя Ямагами е казал по време на разпита, че е бил гневен на организация, за която е мислел, че има връзки с Абе, но добави, че тази ненавист не е била свързана с политиката. Полицията ще разследва дали бившият премиер наистина е имал връзки с организацията, спомената от заподозрения. „В интерес на следствието полицията засега не може да даде по-подробна информация“, каза полицейски говорител.

Атентаторът е признал, че е използвал самоделно огнестрелно оръжие. В апартамента му полицията е открила също още няколко самоделни оръжия и експлозиви, като на място работят сапьори, а жителите на съседните сгради са били евакуирани.

Туитър и компанията майка на Фейсбук „Мета“ казаха днес, че изтриват всички видеа с атентата срещу Абе, които нарушават правилата им за вредно съдържание, посочва Асошиейтед прес. В социалните медии циркулират множество видеозаписи от атаката, показващи атентатора, който стреля с двуцевно оръжие два пъти по Абе. Някои видеа показват отделни моменти преди и след атаката, а други моментите на двата изстрела.

Абе, който се оттегли през 2020 г. от премиерския пост, беше прострелян по време на произнасянето на реч на предизборно събитие, след което бе откаран в болница, където почина.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Берлин: Русия бяга от преговори

Германският външен министър Аналена Бербок обвини министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, че отказва да участва в съответните преговори, след като той си тръгна по-рано от предвиденото от срещата във формат външни министри на Г-20, провеждаща се на остров Бали, предаде ДПА. „Фактът, че руският външен министър прекара […]