Арестуваха граничар поискал огромен подкуп

NetNews

Украински граничар е задържан във Виницка област по подозрение в изнудване на подкуп в размер на 10 000 USD от мъж на военна възраст за възможността да напусне страната, съобщиха от Главната прокуратура на Украйна.

„Под процесуалното ръководство на Винитската специализирана прокуратура във военната и отбранителната сфера на Централния регион е задържан военнослужещ от Могильовско-Подолския граничен отряд на Държавната гранична служба на Украйна по факта на получаване на неправомерна облага. Според разследването, длъжностното лице е изискал от гражданин във военна възраст, на когото за периода на действие в Украйна на правния режим на военно положение е забранено пътуването извън страната, 10 000 USD за безпрепятствено преминаване на държавната граница“ се казва в съобщение на Главната прокуратура на Украйна.

На 24 февруари в Украйна беше въведено военно положение, на следващия ден Владимир Зеленски подписа указ за обща мобилизация. Той реши да изпълни призива за военна служба и да привлече превозни средства за нуждите на армията и правоприлагащите органи на Украйна. В съответствие с решенията, взети от властите, на военнослужещите е забранено да напускат страната.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Започнаха разговорите за кабинет с ДБ

„Трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални приоритети, така че наистина да можем в следващите шест месеца или една година, в зависимост как се развиват политическите събития, да предложим постижения, които да постигнем“. Това каза съпредседателят на Демократична България Христо Иванов при началото на разговорите с ПП за […]