Арест за майка в Крит, спряла детето си от училище заради COVID

NetNews

Арест за майка в Крит, спряла детето си от училище заради COVID

Снимка: Pixabay

39-годишна жена от Хераклион, Крит, е била арестувана в понеделник за това, че е спряла детето си от училище в продължение на две години заради страх от коронавируса. Жената е арестувана по нареждане на прокурор и сега може да бъде обвинена в небрежно отношение към детето, предаде „Keep Tlaking Greece“, цитирани от БГНЕС.

Деветгодишният ученик не е посещавал учебни занятия от септември 2020 г.

Майката, както и други родители, които също са държали децата си извън училище, са призовани от прокуратурата в сградата на съда в Хераклион през предходните дни.

Прокурорът е призовал майката да върне сина си в училище, като е добавил, че това ще бъде отчетено в нейна полза по време на процеса, който е насрочен за предстоящия петък. Майката е застрашена от това да загуби попечителството над детето. 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Без следа: Възрастен човек избяга от COVID отделение

Пациент избяга от Ковид отделение и почти седмица вече е в неизвестност. 78-годишният Димитър е напуснал бос болницата в Бяла, а роднините му разбрали 2 дни по-късно от свои познати. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. Димитър от село Раданово е приет в болницата в Бяла с коронавирус. Той не […]